Jaarlijks in Nederland

Ruim 20.000

Verkeersongevallen

Verkeersongevallen komen jaarlijks het meeste voor.

Pijn aan uw nek? Iets gebroken? Of simpelweg schade aan uw voertuig? Het zijn allen redenen om contact met ons op te nemen. Zelfs indien u denkt dat uw zaak niet in aanmerking komt, doet u er goed aan uw dossier vrijblijvend door ons te laten analyseren.
Auto's
Motoren
Brommers & Scooters
Fietsen
Voetgangers
Rollator

Veelgestelde vragen

Hier krijgt u alvast een inzicht in belangrijke letselschade vragen inzake verkeersongevallen.

Wanneer neem ik contact met jullie op?

Het is belangrijk dat u direct na uw ongeval contact met ons (laat) opnemen. Wij kunnen dan direct met uw dossier beginnen en belangrijke schade direct laten bevoorschotten.

Is er een verjaringstermijn bij letselschade?

Ja, een zaak verjaart wanneer er 5 jaar verstreken zijn vanaf de tijd dat het slachtoffer weet dat hij of zij letselschade heeft en het bekend is wie er aansprakelijk is voor het letsel. Er ook een absolute verjaringstermijn van 20 jaar. Deze is van toepassing vanaf het moment dat de letselschade opgelopen is. Vooral in zaken waarbij slachtoffers beroepsziektes oplopen die pas jaren later zichtbaar worden, krijgen te maken met het absolute verjaringstermijn.

Om een direct verband met uw ongeval vast te stellen is het van belang dat u geen moment langer wacht dan noodzakelijk met de aansprakelijkstelling.

Hoe kan ik aantonen dat ik letselschade heb opgelopen?

De wet bepaalt dat er causaal verband moet zijn tussen uw ongeval en uw klachten. Dat betekent dat uw ongeval en de klachten/gevolgen aan elkaar te koppelen zijn. U kan dit al bewijzen door direct na uw ongeval een medisch specialist te bezoeken, zelfs als u nog geen of weinig klachten heeft.

Bij welke scenario's is de wederpartij altijd fout?

Door rood licht rijden, geen voorrang van rechts geven, van achteren op iemand inrijden, geen voorrang geven op voorrangsweg, te hard rijden, niet opletten bij het oversteken. Het zijn voorbeelden van scenario’s waar de wederpartij altijd fout is.

Klaar om contact met ons op te nemen?

Bel ons op 010 300 71 16 of vul onderstaand formulier in. We streven ernaar om uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden.